ייבוש סומסום

לא תמצאו מחירים טובים יותר באינטרנט! נסו אותנו!

אז מה היה לנו בכתבה:

אם אתם מבררים על ייבוש סומסום כנראה אתם סובלים מרטיבות או הצפה בנכס שלכם. סומסום נפוץ מאד כמצע תת רצפתי הנמצא מתחת לריצוף הנכס שלכם. כשהוא תקין, מדובר בתשתית מצוינת לסוגי ריצוף שונים. הבעיה תתחיל במידה והסומסום נרטב, מכיוון שהוא מתחת לרצפה אין אפשרות לנוזלים להתאדות ופעמים רבות יש לבצע ייבוש סומסום. אם בעבר כדי לפתור רטיבות תת רצפתית היה צריך להזמין בעל מקצוע שיפרק את הרצפה, יאתר את הרטיבות ואז יחליף את הריצוף, היום באמצעות טכנולוגיות חדישות ומכשור מתקדם אפשר להזמין בעל מקצוע שידאג לייבוש סומסום או כל מצע תת רצפתי אחרת מבלי לשבור ולהחליף את הרצפה. חשוב לדעת, אין טעם לפעול לייבוש סומסום או כל מצע תת רצפתי אחר לפני שמאתרים את גורם הנזילה ומטפלים בו.

איך מגלים נזילה?

במידה ואתם חושדים שישנה רטיבות ברצפה עליכם לפנות לבעל מקצוע לאיתור נזילות. איתור נזילות הוא אתגר בתחום האינסטלציה. איתור נזילות רלוונטי גם למי שסיים שיפוץ ורוצה לוודא את תקינותו וגם למי שחושד שישנן נזילות בנכס. כיום ישנו מכשור מתקדם לאיתור נזילות כמו מצלמות תרמיות, מכשירים שמע וקול, החדרה של סיבים אופטיים ועוד. באמצעים מתקדמים אלו אפשר לאתר נזילות במינימום נזק למבנה.

אפשר להזמין בעל מקצוע שידאג לייבוש סומסום או כל מצע תת רצפתי אחרת מבלי לשבור ולהחליף את הרצפה.

איך מבצעים ייבוש סומסום?

אם אכן גיליתם נזילות עליכם לפנות לבעל מקצוע שמתמחה בייבוש סומסום. ישנן מגוון חברות שעוסקות בתחום. את ייבוש הסומסום עושים במספר שלבים עיקריים.

  1. בדיקת המצע התת רצפתי במעבדה – אם גיליתם שיש לכם נזילה יש לבדוק אם אכן ישנה רטיבות או לחות מתחת לרצפת הנכס שלכם. בעל המקצוע אליו פניתם יתחיל לרוב בבדיקת מעבדה. באמצעות קידוח במקום ניסתר בריצפה (לדוגמה מתחת לרהיט או בין אריחים) מוציאים דגימה של המצע שנמצא מתחת רצפה, שיכול להיות חול, סומסום או חצץ. ישנו תקן לאחוזי לחות שנחשבים דורשי טיפול. אם הלחות גבוהה מכ-3 אחוז במצע סומסום או 6% במצע חול יש לפעול לייבוש סומסום או חול.
  2. תכנון תהליך ייבוש הרטיבות התת רצפתית – אחרי שיתקבלו תוצאות בדיקה המעבדה, יוכל בעל המקצוע לקבל הערכה של השטח שדורש ייבוש, מה גודלו ובאיזה איזורים יש להתמקד. בשלב זה תוכלו גם לקבל הערכה של משך זמן ייבוש סומסום או כל מצע אחר. השאיפה היא לבצע את תהליך הייבוש בהפרעה מינימלית לדיירים או למשתמשים בנכס.
  3. תהליך הייבוש עצמו – בשלב זה יחוברו מכשירים לייבוש סומסום עלפי התוכנית שגובשה בשלב הקודם.
  4. בדיקה חוזרת במעבדה – בסיום התהליך כדי לוודא את תקינותו ניתן לבצע שוב דגימה מהמצע באיזורים בו בוצע הייבוש כדי לוודא שהכל תקין. במידה ואחוזי הלחות חוזרים תקינים אפשר לדעת שהתהליך הסתיים, במידה ולא חוזרים על פעולת הייבוש.

למה חשוב לדאוג לייבשן סומסום?

במידה וישנה רטיבות תת רצפתית לאורך זמן ישנם מגוון נזקים שיכולים להיגרם:

  1. נזקים למבנה – רטיבות או לחות ממושכת יכולה לגרום לנזקים למבנה הקונסטרוקטיבי של הנכס. נזקים כמו חלודה וסדקים הנגרמים מרטיבויות עלולים להחליש את המבנה. בנוסף, רהיטים הנשענים על הנכס, לדוגמה ארונות מטבח על קיר רטוב, עלולים להירטב ולהינזק גם הם. מים שנמצאים גם בתחתית של המבנה, כלומר בחלק של הרצפה, יכולים לחלחל כלפי מעלה ולעבור לקירות. הם יכולים לגרום נזק לרצפה עצמה, לשינוי של הצבעים, לעיוותים ולכן אם זיהיתם כי יש סימנים של רטיבות, מומלץ מאוד שלא להזניח ולא להמתין, אלא להזמין חברה מקצועית המתמחה בייבוש סומסום.
  2. פגיעה בתשתיות – בנוסף לצנרת ישנן תשתיות נוספות בנכס שלכם כמו חשמל, גז וכן הלאה שעלולות להינזק כתוצאה מהרטיבות. רטיבות לצד מערכת חשמל היא סכנה של ממש.
  3. נזקים בריאותיים – רטיבות ממושכת גורמת להיווצרות פטריות, עובש ועוד מזיקים שיכולים לגרום לרגישות אצל אנשים בעלי אלרגיות, אסטמה וכן הלאה וכן בקרב ילדים קטנים. לא פעם יש תופעות ותסמינים של אלרגיה אצל האנשים שמתגוררים בבית ולא מצליחים להבין מה הסיבה ואז מסתבר בעצם שהרטיבות או העובש גורמים לזה.
  4. פגיעה בערך הנכס – רטיבות שאינה מטופלת ומתגלה בהמשך בצורת סדקים בקירות או עובש, נזילות, ריח של טחב וכן הלאה, מורידה מערך הנכס שלכם. הנזקים האלו במידה ולא מטופלים ימשיכו להתרחב ולהזיק לנכס שלכם ככל שהשנים יחלפו.

מסיבות אלה ועוד, במידה וזיהיתם סימנים של רטיבות, מומלץ שלא להמתין ולטפל בנזקים כמה שיותר מהר.

 

כמה עולה ייבוש סומסום?

העלות של ייבוש סומסום, לחות או נזילות משתנה ממקרה למקרה ותלוי במורכבות התהליך, גודל השטח וגורמים נוספים. התהליך לרוב מתחיל באיתור נזילות, העלות של ביקור לאיתור נזילות גם היא משתנה ויכולה לעלות בין אלף שקלים לביקור עד כאלפיים שקלים. במידה ותבינו כי לבצע ייבוש סומסום או כל מצע תת רצפתי אחר, העלות לרוב מתומחרת לפי מטר רבוע אותו נדרש לייבש, ויכול להתחיל מ-80 ש"ח למטר ולהגיע עד 150 ש"ח למטר.

איתור נזילות

סוג הנזילה לאיתורטווח מחיריםהערות
נזילה בצנרתהחל מ-950 ש"ח
נזילה בקירותהחל מ-950 ש"ח
איתור נזילה עם מצלמה תרמיתהחל מ-850 ש"חשימוש יעיל בטכנולוגיה על מנת לגלות נזילות ללא צורך בשבירת קירות
נזילה בגגהחל מ-900 ש"ח
נזילה בחצרהחל מ-1100 ש"ח
איתור רטיבותהחל מ-1000 ש"חרטיבות בקירות חיצוניים, פנימיים, גגות או איתור מקור הלחות

בדיקות אינסטלציה

סוג הבדיקהטווח מחיריםהערות
בדיקת איטום קירותהחל מ-1,100 ש"חקירות חיצוניים
בדיקת איטום קירותהחל מ-900 ש"חקירות בתוך הבית
בדיקת איטום לגגהחל מ-25 ש"חמחיר למטר רבוע
בדיקת לחות החל מ-950 ש"ח
בדיקת צנרת ביובהחל מ-150 ש"ח

איתור נזילות בתוך שימוש בכלים טכנולוגיים - מחירון

סוג הכליטווח מחיריםהערות
שימוש במד לחץהחל מ-400 ש"חאיתור באמצעות מדידת לחץ
שימוש במערכת אקוסטיתהחל מ-1,350 ש"חאיתור באמצעות סאונד
שימוש במצלמה טרמיתהחל מ-1,150 ש"חאיתור באמצעות טמפרטורה
בהרבה מקרים חוסך שבירה מיותרת של קירות או הרמת מרצפות

צילום קווי ביוב

סוג העבודהטווח מחיריםהערות
צילום קווי ביובהחל מ-1,450 ש"ח
איתור תשתיותהחל מ-2,100 ש"חתלוי בסוג התשתיות
תלוי בגודל התשתיות
התקשרו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!